Skip to content

Lipsă crasă de patriotism

Aprilie 1, 2012

Deşi cîndva eram mare patrioată, ba chiar fanatică pe-alocuri, tot ce ni se întîmplă de 20 ani încoace m-au dezumflat în aşa hal încît acuma pur şi simplu îmi cresc copiii pentru a pleca din ţara asta. Tot ce-mi doresc este un pic de normalitate, şi cum aici mi-au trecut cei mai frumoşi ani ai vieţii tot aşteptînd-o, fac tot ce pot să-i obişnuiesc de pe acuma pe copii cu ideea că viitorul lor nu e aici.

De fapt, sper să mai apuc şi eu să trăiesc normal alături de ei, nu contează unde, c-o fi Anglia, c-o fi Noua Zeelandă ori Canada, tot ce-mi doresc e să plec! De aia m-am şi apucat acuma la bătrîneţe de completatul studiilor, deoarece cu diploma mea de asistent de laborator pot să mă şterg pe s-o arunc, pentru că nu e recunoscută decît pe plaiurile mioritice.

Aşa că visez cu ochii deschişi la ziua aia fericită cînd voi merge pe trotuar în linie dreaptă, nu sinuos, încercînd să evit craterele, cînd copiii vor veni de la şcoală fericiţi că au mai învăţat ceva nou, nu scîrbiţi de cantitatea uriaşă de teorie fără rost care le este vîrîtă cu forţa pe gît, cînd nu-mi va fi frică că dacă se  îmbolnăveşte careva nu scapă cu viaţă din casa ororilor, mai exact spitalul românesc, cînd voi ieşi cu copii în parc fără teamă că voi fi agresată de cerşetori ori mîncată de maidanezi, cînd nu voi aştepta stresată să apară copii de la şcoală, facîndu-mi griji să nu care cumva să cadă în vreo fosă septică administrată româneşte, şamd.

Pînă atunci învăţăm cu toţii engleză, franceză şi chiar germană, exersînd cît putem de mult prin casă (de fapt, de cîţiva ani eu vorbesc rogleză acasă!-şi pe blog de altfel- încercînd în felul acesta să le fac adaptarea cît mai uşoară copiilor…), ne sfătuim care ar fi cele mai bune specializări pentru copiii noştrii, care să nu-i lege de o ţară anume, ci să le permită să plece unde vor dori, facînd ceea ce le place şi pentru care au înclinaţie.

De fapt, vorba lu’ taică-mio: ţara ta e acolo unde te simţi bine. Sună cinic, dar m-am cam săturat să fiu visătoare, aşteptînd acele vremuri minunate cînd în România se va putea trăi normal.

Anunțuri

From → De of şi-amar

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cooking Without Limits

Food Photography & Recipes

Ce să gătesc azi

''Caietul'' meu cu rețete, organizat pe categorii.

Cecile's Cuisine

A Blog about Easy, Healthy yet Delicious Recipes for Working Moms like me.

40 Something

What's next?

Zona de criza

In si dincolo de crize

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

Jurnal de Cafenea

La cafenea birjar, la cafenea!

DermPath Daily

Devoted to what everyone loves to see more of...SKIN!

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Bisofficiallan

World in your eyes!

Lucy Visinescu's Blog

Informatii si sfaturi despre dinti si nu numai

Violeta Balan

De la o zi la alta

Semizeea

Cine poate sau are curaj să încerce să-i răpească femeii plăcerea de a se contrazice, de a se răzgândi și încă a avea dreptate, de a acționa contrar logicii proprii?

COJOCARII

Blog de Familie

%d blogeri au apreciat asta: