Skip to content

01 Octombrie 2012-cum să mai furi cîteva minute de somn cînd ai un bebe matinal

Octombrie 1, 2012

Iaca am trecut şi în Octombrie. De obicei toamna mă deprimă groaznic, dar dat fiind faptul că afară e soare şi cald de parcă am fi la sfîrşitul lui August, nici nu-mi vine să cred că e deja Octombrie.

Ca de obicei în ultimele cîteva zile, Rebecca s-a trezit la 6. Cum programul meu intern nu este compatibil cu ore aşa matinale de trezire, fac tot ce pot ca să mai dorm puţin. Adică înşfac ceva din cutia ei cu jucării, care de obicei e chiar lîngă pat, şi-i dau ocupaţie. Pentru că mai nou după ce stă cîteva minute în funduleţ se plictiseşte şi încearcă să se ridice, mă înfăşor în jurul ei ca să-i simt orice tentativă de evadare, şi mai aţipesc cîteva minute. Ea se plictiseşte repede de jucăriile pe care i le-am dat, face scandal, eu mă ridic chioară de somn şi-i caut altceva. Mai cîştig 10 minute de somn. Şi tot aşa pînă pe la 7 cînd se întinde lîngă mine din nou, caută sînul şi adoarme rapid ţocăind fericită. Căci da, spre surpriza şi fericirea amîndurora, mi-am recăpătat laptele. Nu e mult, completăm peste zi cu formula, dar e suficient cît să adoarmă la sîn.

Aşa se face că am dormit toate buştean pînă la 9. Habar n-am avut cînd au plecat Clau şi Cosmin la şcoală, dar asta nu-i o problemă că se descurcă singuri, inclusiv cu sandwich-ul.

Îmi permit luxul de a dormi alături de Becca pînă la 9 şi pentru că nu am înscris-o pe Giuli în faimoasa „clasă 0”, deşi toată lumea m-a presat s-o fac, iar acuma nu regret defel. Cred că am făcut o alegere foarte bună, timpul va confirma sau infirma… Am luat în considerare două aspecte:

1.fiind primul an, clasa zer0 va fi o nebunie-acuma toată lumea a ajuns la concluzia asta, la care eu am ajuns în secunda doi de cînd am auzit inepţia.

2.eu stau acasă pînă împlineşte Becca doi ani şi cred că mă descurc cu brio s-o învăţ pe Giuli cifre, litere, şi alte chestii pe care le învaţă cei mici în acea faimoasă clasă zero (de fapt, am şi învăţat-o deja toate cifrele pînă la 20, adunarea şi scăderea pe care le-a înţeles uimitor de repede, cam jumătate din litere, chiar şi cîteva litere în engleză, deci cred că stăm binişor)  iar „socializarea” de la şcoală nu mi se pare o chestie prea grozavă pentru un copil sensibil ca Giulia. Prefer s-o mai las un an nesocializată, dar fericită.

Aşa că dormirăm toate, ne odihnirăm, sîntem fresh, mergem să pregătim prînzul.

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cooking Without Limits

Food Photography & Recipes

Ce să gătesc azi

''Caietul'' meu cu rețete, organizat pe categorii.

Cecile's Cuisine

A Blog about Easy, Healthy yet Delicious Recipes for Working Moms like me.

40 Something

What's next?

Zona de criza

In si dincolo de crize

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

Jurnal de Cafenea

La cafenea birjar, la cafenea!

DermPath Daily

Devoted to what everyone loves to see more of...SKIN!

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Bisofficiallan

World in your eyes!

Lucy Visinescu's Blog

Informatii si sfaturi despre dinti si nu numai

Violeta Balan

De la o zi la alta

Semizeea

Cine poate sau are curaj să încerce să-i răpească femeii plăcerea de a se contrazice, de a se răzgândi și încă a avea dreptate, de a acționa contrar logicii proprii?

COJOCARII

Blog de Familie

%d blogeri au apreciat asta: