Sări la conţinut

26 Noiembrie 2012-Rebecca face primii pași

noiembrie 26, 2012

De fapt este deja 27 noiembrie, dar mă rog, n-are importanţă.

Noutăţi: Rebecca merge (şi) singurică! De la mine, din  mijlocul camerei mari, pînă la fotoliu şi înapoi la mine! Cînd mai are trei paşi pînă la mine se precipită şi deschide larg mînuţele ca să se prindă de gîtul meu. Zău, mă topesc.

În plus, are şi un „vocabular” compus din trei cuvinte: „ţiţi”, „chii” (ochii adică, pe care ni şi arată înfigîndu-ne degeţelul în ei!), „ai!”  (adică „hai”, exclamaţie pe care o scoate victorioasă după ce a reuşit să se agaţe de degetul mare al cuiva ca s-o plimbe! ).

Very late edit- am uitat ce era mai important din „vocabularul” Rebeccăi: „mama” ,”tata” (dar se adresează cu acest cuvînt tuturor adulţilor din preajma ei, inclusiv Claudiei, sora ei cea mare!), „papa”! Cei trei piloni de bază ai comunicării…

Mda, de cînd a descoperit că poate să meargă ne „vînează” prin casă, se tîrăşte pîna la unul din noi, de preferinţă la mine, se agaţă exclusiv de degetul mare al „plimbătorului” vînat şi exclamă fericită „ai”, după care victima şi-a nenorocot spinarea pentru următoarele 20, 30 de minute, că atîta o ţine o plimbare!

Restul lumii nu prea are noutăţi, în afară de Giuli care a învăţat să scrie de mînă m mare, m mic, a mare, a mic si silaba ma. Dacă voiam, cu siguranţă aş fi reuşit s-o învăţ mult mai multe litere pînă acum, dar nu-i văd rostul acestei grabe moderne a părinţilor şi educatorilor de a scoate „geniul” din copii de pe la 2-3 ani.  Mă bucur mult că e foarte inteligentă, a avut ambiţia să înveţe tot cîntecul alfabetului englez în două zile, singură, de pe youtube! De asemenea, adunarea şi scăderea am ajutat-o să le înţeleagă tot în două zile! Într-o seară Claudia a început chiar să-i explice cum e cu fracţiile şi, spre surprinderea mea, a înţeles! La finalul „lecţiei” mi-a spus ca o felie de pizza se poate scrie ca 1/8!

Claudia se pregăteşte serios pentru plecarea în UK, căci ea a urît cel mai mult şcoala românească, cu stilul ei de a-ţi vîrî pe gît muuultă informaţie inutilă de care nu vei avea nevoie în vecii vecilor. A găsit pe net un site cu probleme de mate pe care le fac copiii de vîrsta ei în America şi e foarte încîntată, deşi în primele zile i s-au părul absolut derutante: exerciţiile propriu zise sînt foarte uşoare, dar unităţile de măsură folosite îi erau total necunoscute! De exemplu, li se cerea să estimeze cîte unităţi de măsură are o sticlă de şampon, şi avea două variante de răspuns, cu două unităţi de măsură total necunoscute atît ei cît şi mie! În fine, le-a găsit pe goagăl, iar acuma încearcă să înveţe unităţile de măsură folosite în UK.

Am în schimb un mare semn de întrebare privitor la adaptarea lui Cosmin în Anglia. El e foarte sociabil şi mi-e frică că odată ajuns acolo nu-şi va face atît de repede prieteni pe cît şi-ar dori el, iar asta îl va face să sufere.

În rest… frig, dar nu foarte, vreme chiar plăcută pentru perioada asta, o grămadă de treburi care-mi rămîn nefăcute de pe o zi pe alta din lipsă de timp, chestie care mă scoate din pepeni de fiecare dată seara cînd fac bilanţul zilei, urmează încă un weekend în care va fi musai să plec la Iaşi şi mă cam ia groaza de drumurile astea cu Becca după mine, şi … cam atît.

Musai să mă duc la culcare deşi aş mai avea atîtea de făcut, ca de exemplu să caut nişte chitanţe rătăcite dar foarte importante, dar chiar nu mai pot. Şi mîine e o zi.

 

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Cooking Without Limits

Food Photography & Recipes

Ce să gătesc azi

''Caietul'' meu cu rețete, organizat pe categorii.

Cecile's Cuisine

A Blog about Easy, Healthy yet Delicious Recipes for Working Moms like me.

40 Something

What's next?

Zona de criza

In si dincolo de crize

Sergiu Somesan

Proza fantastica si SF

Jurnal de Cafenea

i m p e r f e c t i u n i, by takiss

DermPath Daily

Devoted to what everyone loves to see more of...SKIN!

ISTORII REGĂSITE

Probabil cel mai bun blog de istorie!

Bisofficiallan

World in your eyes!

Lucy Visinescu's Blog

Informatii si sfaturi despre dinti si nu numai

Violeta Balan

De la o zi la alta

Semizeea

Cine poate sau are curaj să încerce să-i răpească femeii plăcerea de a se contrazice, de a se răzgândi și încă a avea dreptate, de a acționa contrar logicii proprii?

COJOCARII

Blog de Familie

%d blogeri au apreciat asta: